În Colegiul Național Bilingv “George Coșbuc” există anumiti profesori care distrug experiențele frumoase de liceu.

Un exemplu foarte bun este un profesor de istorie din liceu, prefer să nu dau nume, care la orele online din timpul pandemiei avea un obicei ciudat de a ne înregistra fără acordul nostru, iar cand era tras la răspundere, acesta mințea cum că direcțiunea liceului îl obliga sa facă așa ceva. Nu era un profesor cu probleme doar în timpul online-ului, ci inclusiv în timpul școlii: își punea elevii să spioneze alți elevi, punea seringi prin incinta clădirii și își dorea extrem de mult să strice reputația liceului scoțând poze și momente din context. La ore are obiceiul de a da teste grilă, de 15 minute în care daca gresesti un singur răspuns ți se scade un punct întreg, de aceea unii elevi ajungeau să ia nota 3.

De asemenea, nu este singurul profesor controversat din liceu. Un profesor de geografie nu dă teste din materia  predată la clasă, ajungând să dea note foarte mici. Domnul profesor are un mod ciudat de a se comporta cu elevii și pe parcursul anilor de liceu, toți se roagă să nu îl aibă la clasă. (exista șanse mici să nu-l ai dacă ești la o clasă de uman).

O altă experiență negativă pe care este posibil sa o ai atunci cand ești elev la acest liceu este cu o profesoară de franceză. Aceasta dă note pe nedrept și are pretenția sa știi chiar dacă abia a predat. Cel mai rău e atunci cand i se pune pur și simplu pata pe tine; atunci te are în vizor și fix cand nu ești pregatit te asculta si este greu sa-i schimbi impresia despre tine.

În plus, în comun la acești profesori este tocitul, fiindcă aceasta este singura modalitate prin care poti lua o notă acceptabilă.

Mi-aș dori ca la orele acestor profesori, toți elevii sa nu mai meargă cu frică. Liceul ar trebui sa fie o experientă de neuitat unde nu te impui elevilor doar prin frică pe care le-o induci atunci cand esti în fața clasei, ci să-i motivezi si sa le arăți de ce ar trebui sa fie pasionati de materia respectivă și ce are ea special.

Autor Anonim

%d bloggers like this: